8/30/18

Ukrasi

Kreativni rad zaista ispunjava, ma koliko ova fraza otrcano zvuči.
Uvjek sam imala želju da stvari koje su oko mene promijenim, na moj način poboljšam i stavim svoj lični pečat.
Sasvim je nebitno da li je predmet nov ili star, važno je da promjenom uljepšava moj dom ili dom moje drage osobe. Sve što je industrijski napravljeno uvijek ostavlja prostora za izmjenu.

Nekada izmjene ne uspjevaju onako kako sam se nadala, ali jednom izmijenjene stvari uvijek daju mogućnost drugog pokušaja.
Slušajući druge koji stvaraju umjetnička djela, shvatam da kreativnost potiče iz drugih oko nas, gledajući i osluškujući prostor i ljude oko sebe. I upravo osluškujući svijet oko sebe taj drugi pokušaj uvijek bude bolji od prvog, unaprijeđen i bogatiji.
Kao pozorišni glumci  koji svaku narednu predstavu odigraju bolje, uigranije zaslužno dobijaju sve veće ovacije publike.
Otrcano zvuči i činjenica da uspjeh ne zavisi samo od nadarenosti već i od upornosti i truda. Svaki drugi pokušaj postaje bolji jer ponavljanjem jedne radnje usavršavamo i klešemo našu neostvarenu viziju.
Decoupage je nešto u čemu sam se trenutno pronašla jer daje beskraj mogućnosti izmjena, promjena, usavršavanja.
Nadam se da onaj ko odvoji malo vremena i pogleda neke od mojih radova može vidjeti ono što vidim i ja.
Za sada želim da podijelim svijeće mojom rukom ukrašene metodom decoupage. Na razne načine mogu da ukrašavaju dom, da budu dio interijera ili obasjavaju romatične trenutke.
Budući da dolaze praznici, slave i radosti darivanja, probudiću u vama ideju kako obradovati svoje najmilije.







Način na koji dolazim do ovih prelijepih svijeća snimila sam, pa pogedajte:

No comments:

Post a Comment